El camp al octubre.
La tardor ja es aquí, amb les pluges, la tristor per que les hores de llum minven, es temps de reflexió, de fruits secs, de plats calents i de verduretes.
Al octubre, les plantes del estiu que els agrada la calor i el sol, comencen a morir; segons sigui el temps, encara collirem tomàquets, carbassó cogombre, mongeta tendre, pebrots i albergínies; però el seu aspecte ja no serà tan preciós com al estiu, però continuen igual de bons.
Ja comencem a collir les verdures de la tardor; els primers porros, les cols verdes,( les cols llombardes i de brussel•lès, son mes lentes de créixer i encara els faltarà un mes) la coliflor blanca; ( la coliflor verda o morada i el broculi, també son mes lents, però ja els falta menys) la bleda, els raves, el fonoll, el colrave, els primers apits.
Aquet mes sembrem; faves, pèsols, espinacs, naps, xirivies, cols, coliflor, bròquils i broculi, ravenets, entre moltes altres coses.
De fruita, l’octubre es el mes del caqui, la magrana, les primeres mandarines, collirem les pomes tardanes, com la fuji, i la pera flor d’hivern; d’Andalusia ens arriben els mangos, la xirimoia, els alvocats, la guanyava.
Arriben els fruits secs, com les nous, ametlles, avellanes, pistatxos; i com no, els bolets de la tardor; rovellons, rossinyols, trompetes, cama grocs, ceps, entre molts d’altres.
No hay comentarios:
Publicar un comentario